Reclamemasten: Wat kost billboard reclame?

Reclamemasten en billboards zijn niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Ze werken voor de adverteerder, die daardoor meer geld verdiend. Maar natuurlijk moet je wel ook hebben voor de billboard reclame kosten, want zomaar lukraak op billboards in Limburg adverteren als je daar niks verkoop heeft natuurlijk geen zin.

Kosten billboard reclame

De kosten voor een klein billboard langs de snelweg liggen tussen de 1.000 en 10.000 euro per week. Maar dat is het korte antwoord, want als je veel meer billboards inkoopt betaal je per saldo veel minder. Daarom is het vooral voor grote adverteerders een zeer voordelig medium.

Voordelen billboard reclame

Een goede billboard reclame is een echt marketing statement; groots en goed zichtbaar vanaf de drukke snelwegen in heel het land. Door het formaat en de exclusiviteit weet uw doelgroep meteen dat het raak is. Advertentie campagnes die op reclamemasten getoond worden kunnen regelmatig ook op aandacht vanuit de media rekenen, zeker opvallende uitingen.

Bekende reclamemasten

Bekende reclamemasten zijn langs alle belangrijke snelwegen te vinden, onder andere op meerdere plaatsen aan de A1, A2, A4, A16, A27, A28 en vergeet ook niet de meerdere billboards langs A10 snelweg in Amsterdam. En ook rondom de andere grote steden: Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Tilburg, Eindhoven, Groningen, Almere, Nijmegen en Zwolle, zijn er talrijke grote billboards langs de snelweg te vinden.

Digitale billboards

Naast ouderwetse masten die nog beplakt moeten worden, zijn er steeds meer digitale billboards langs snelwegen te vinden, met het voordeel dat de billboard kosten vaak lager zijn omdat er meerdere advertenties getoond kunnen worden dan de oude billboards die je soms nog ziet. Daarom worden de laatste tijd al deze billboards vervangen door digitale reclamemasten.